Karácsonyi tervező 2018

Sziasztok Drágák,

Annak ellenére, hogy nagyon lelkesen terveztem  közzétenni egy-egy bejegyzést itt a blogon, ez nem sikerült. Az én fő platformom a Youtube és az Instagram, így az energiáim nagy részét olyan tartalmak létrehozásába fektetem, amelyek videó vagy fotó formájában adnak a legtöbbet. Ennek ellenére örülök, hogy van ez a kis napló, hiszen néha kifejezetten jól jön. Például most.

Már lázasan tervezem, hogy milyen videókkal lepjelek meg benneteket decemberben és a hatékony tervezéshez nekem személy szerint két dologra van szükségem: tiszta, rendezett környezetre-mert, ha kupi vagy kosz van körülöttem, egyszerűen nem bírok gondolkodni-és egy jól összerakott tervezőre, ami a saját igényeimet elégíti ki. Számos rendszerező van a neten, amelyek szuperek, de számomra úgy teljes a karácsonyi készülődés, ha én magam állítom össze, dekorálom ki a saját időszakos naplómat. Pontosan azért szeretem a bullet journalt is, mert minden hónapban új elosztást, új stílust alakíthatok ki vele, nem kell alkalmazkodnom egy kötött stílushoz. Idén először készítettem karácsonyi tervezőt, amelyben a következő szekciók kaptak helyet:

  • karácsonyi rendrakás/takarítás/dekorálás menetének megtervezése helyiségek szerint
  • ajándékötletelő (kinek? mit? honnan?)
  • menütervező
  • bevásárlólista
  • menetrend (vendégeskedés kinél és mikor?)
  • vlogmas videótervező
  • “énidő”, karácsonyi bakancslista

Ezeket az oldalakat kitöltve sokat tudunk előre dolgozni. Ha meghoztuk a döntést, hogy ki mit kapjon, mikor hova menjünk, mikor legyen nálunk összejövetel és mit tegyünk az asztalra, az ünnepek alatt egy kész, előre átgondolt akcióterven kell csak végig menni, ami épp elég izgalommal jár majd, de legalább felkészülten vágunk bele a karácsonyozásba és könnyebb lesz majd szeretteinkre koncentrálni.

Ez a tervező azoknak lesz igazán hasznos, akik szeretnek sütni-főzni, vendégeket várni, feldíszíteni a lakást, nagytakarítani és nem valami szükséges rosszként élik meg a karácsonyt és a várakozás időszakát. Nem vagyunk egyformák, valakit taszít a karácsonnyal járó “hajcihő”, de én nem tudnám elképzelni az életemet a családi vacsorák, beszélgetések, sütizések, sztorizások, az ajándékozás, a karácsonyi dalok nélkül. Elvarázsol és remélem, sosem növök fel annyira, hogy ez a varázslat elmúljon.

Ha ti is hasonlóan gondolkodtok az ünnepekről és szeretnétek előre tervezni, hogy a fontos pillanatokban úgy igazán jelen lehessetek testben és lélekben is, akkor töltsétek le ezt a tervezőt és használjátok szeretettel, osszátok meg másokkal is!

Katt ide a tervezőért: Christmas planner.pdf

Nagyon szeretlek benneteket!

Puszi és ölelés,

fatimapanka

Published by

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s