Nők és a balett

Sziasztok Kedves Olvasók!

Hogy vagytok ezen a csodás, napfényes, júniusi szerdán? Ma ismét egy számomra nagyon különleges és kedves bejegyzéssel jelentkezem. Egyrészt azért, mert szeretném veletek megosztani a szuper ügyes Borival BORCSAPHOTO készített legutóbbi fotósorozatomat, amelyben tütüt öltöttem magamra, mely Szigeti Vanda keze munkája. Imádtam a fotózás minden percét, s valószínűleg a stúdióban lévők totál elképedtek, amikor elkezdtem pillangókisasszony módjára fel alá ugrabugrálni a “pörgős szoknyában”. Bocsi lányok. 😀 A nagy boldogságtól, azonban eszembe jutott pár inspiráló gondolat is.

Kislány voltam, amikor elkezdtem szenvedélyesen rajongani a balerinákért. Ez a rajongás igazából még most sem szűnt meg, inkább átalakult kissé. Sosem volt kimondottan balerina-alkatom, mivel elég duci voltam és ezen nincs mit szépíteni. Sajnos mire átjárta az életem a balett utáni vágy, már túl késő volt bármi-továbbtanulás szempontjából meghatározót-várni tőle, ennek ellenére azonban a szüleim arra lelkesítettek, hogy legalább hobbiként látogassam az órákat. Így is történt, s ekkor találkoztam életem egyik legmeghatározóbb nőalakjával,  a balett tanárnőmmel . Az első dolog, ami teljesen elvarázsolt vele kapcsolatban, az egyenes és magabiztos tartása volt. Lebegésre hasonlító, elegáns járása figyelmet követelt és nem lehetett nem észre venni, hogy még gyermekei születése után is hibátlan fizikummal rendelkezik. Az órák során megtanított minket figyelmesnek, fókuszáltnak maradni a századik ismétlés után is, megtanított minket alázatosnak, tisztelettudónak és engedelmesnek lenni. Ezek olyan értékek, melyek birtoklása elengedhetetlenek egy táncos számára, hogy túllendülhessen a megpróbáltatásokon, azonban legalább olyan lényeges volna, hogy minden ember birtokában legyen ezeknek az esszenciális értékeknek.

_MG_4677

A balett megerősített a nőiességemben, azonban megtanított, hogy a nőies, szép külső erős, kitartó és magabiztos szívvel párosuljon. A legjobb példa, ha a spicc cipőre gondolunk.Olyan légiesnek és könnyűnek tűnik táncolni benne, valójában azonban óriási fizikai és érzelmi energiát igényel a mozdulatok kivitelezése.

_MG_4681

Az igazság az, hogy minden lélegzetelállító koreográfia mögött napok, hetek, hónapok izzadtságos munkája áll. Sokszor nem más hajtja a táncost, mint a szenvedélyéből merítkező erős akarat, s a próbák, a tanulás folyamata szenvedést is magával hoz. Kísértetiesen hasonlít ez a leírás saját életünkre, nem igaz? A tánc, nem egyszerűen csak az esztétikus mozgásra tanít meg. A tánc megtanít élni. Megkapod tőle az összes fontos eszközt ahhoz, hogy erősebbé váljon a tested és a lelked.

Ez rendkívül fontos nekünk, lányoknak és nőknek. Vigyáznunk kell a testünkre fizikailag, hogy jó állapotban maradjunk, meg kell tisztelnünk azzal, hogy egészséges életmódot élünk, hogy karban tartjuk, azonban a külsőség nem ér semmit, ha azt nem támogatják a megfelelő értékek. Mi nők vagyunk a tisztaság, finomság, szépség, elegancia és termékenység szimbólumai, a szívünk pedig erőt, magabiztosságot, kitartást és odaadást kell, hogy példázzon. 

_MG_4686

Ha Szombathelyen vagy környékén éltek és szeretnétek kipróbálni a balettet, s nem csak táncot, hanem éeltformát szeretnétek tanulni látogassatok el az Attitude Balettiskolába.

Ölellek titeket,

fatimapanka

Published by

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s