Kényeztető tippek a hűvös, esős napokra

Sziasztok Kedves Olvasók!

Hogy vagytok ma? Megint itt vagyok egy új bejegyzéssel. Az igazat megvallva az időjárás ma kicsit eltérített blogolós menetrendemtől, ugyanis eredetileg más témáról szerettem volna írni, azonban reggel annyira letargiába estem az eső láttán, hogy gondoltam “ez így nem maradhat, most azonnal ki kell találnom valamit, hogy jobb legyen”. Nagy volt a csalódás az ablakon kinézve, hiszen mindenféle napfénybenfürdőzős, fotózós, sétálós terveim voltak mára, azonban ez a fránya hidegfront sikeresen keresztül húzta minden tervemet. Ettől függetlenül úgy döntöttem, hogy sem az eső sem pedig a szél nem áll akkora hatalom birtokában, hogy eldöntse helyettem, hogy érzem magam. Vannak bevált receptjeim a bevackolódós, plédalattolvasós, sokatalvós napokra, sőt még lustának sem kell éreznünk magunkat, mert a következő tippekkel garantáltan tanulhatunk, alkothatunk is valami újat, hasznosat.

Tipp #1: Olvasni jó. Én jelenleg egy Fan fiction történetet olvasok. A Fan fiction gyakorlatilag egy amatőr írókból álló közösség, akik ismert, rendkívül sikeres filmek karaktereit kiemelve kreálnak új, izgalmasabbnál izgalmasabb sztorikat. Képzeljétek csak el a Twilight érzékenylelkű vámpírfiúját amerikai elnökként? 🙂 Izgi, ugye? Persze a vámpírság, a szupererők opcionálisak, ezeket vagy tovább viszi az alkotó vagy nem, azonban a karakterek fő jellemvonásai és fizikai jellegzetességei megmaradnak. Örök hála imádott angoltanárnőmnek, hogy megismertette velem ezt az egyedülálló kis világot, ahol a történetek sora végtelen. Persze nem baj, ha a jó sztori mellé finom nass is társul…például egy áfonyás muffin. Meg is sütöttem az interneten. Láttátok már? 🙂

IMG_5980

Tipp #2: A második tippem, hogy hallgass olyan zenét, ami lenyugtat, ami kimondottan széppé teszi az esőt. A kedvencem most egy Spotify Playlist , ami tele van szebbnél szebb akusztikus feldolgozással.

Jó időtöltés még, ha az otthoni tevékenykedés közben podcast-ot vagy hangoskönyvet hallgatsz. Ezek mind pihentetnek, ugyanakkor fejlesztenek is.

Real Ghost Stories Online: Ez egy szellemtörténeteket gyűjtő YouTube csatorna. Egy imádnivaló, nagyon vicces házaspár a házigazda, s a világ minden szegletéből telefonálnak és írnak emberek, hogy megosszák saját megmagyarázhatatlan élményeiket. Azért szeretem ezt a csatornát, mert nem veszi túl komolyan magát, a műsorvezetők nem játszanak indokolatanul paranormális szakértőket, egyszerűen csak reflektálnak a hallott történetekre és fejtegetik a lehetőségeket. Mivel már én is átéltem pár nem hétköznapi esetet, nagyon foglalkoztat a téma, és persze a szürke napokon imádok egy kicsit halloweeni hangulatba kerülni. 🙂

The Life Coach School Podcast: Ez a podcast kimondottan segít abban, hogy jobban megismerjük önmagunkat, hogy mit miért csinálunk, miért alakulnak ki a rossz szokásaink, s hogy azokon hogy tudunk változtatni. Rendkívül sokat tanulok az itt elhangzottakból, s talán az egyik legjobb dolog, ami életemben történt velem, hogy megtaláltam ezt a csodás sulit tele értékesebbnél értékesebb tudással.

Tipp #3: Az utolsó tanácsom aktivitásra sarkall. Mivel az egyik óriási szenvedélyem a sütés, kapva kapok az alkalmakon, amikor úgymond “beszorulok” a négy fal közé, hogy sütéssel töltsem a délutánt, mint ma is. Bár a csokis keksz , recept amit elkészítettem, nem vett igényben többet, mint fél órácskát gyönyörűek lettek, s finomak is, de a legjobb az egészben az érzés, hogy  a finomságot TE készítetted a saját kezeddel. Alkossatok valamit a konyhában, s garantáltan felvidultok. 🙂

IMG_7709

IMG_7702

Ennyi volna mára. Remélem tetszett ez a poszt és kipbróbáljátok majd a recepteket, valamint szellemi feltöltődést garantáló ötleteket.

Ha pedig elbújik a napocska, légy saját magad fényessége. Ez a biztos út a boldogsághoz.

Jövő héten találkozunk!

Ölellek Titeket,

fatimapanka

 

Published by

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s