Egy új kezdet…Megint

Sziasztok!

Eléggé izzad a tenyerem, pedig most először az anyanyelvemen állok neki egy bejegyzésnek. Úgy gondolom, itt az ideje, hogy innentől fogva magyarra is lefordítsam az írásaimat, hiszen nem lenne jó, ha az angol miatt sokan, akik kíváncsiak vagytok, miről is írok kimaradnátok a blogos kis világomból. Az őszinte igazsághoz hozzá tartozik, hogy imádom az angolt és egy percig sem volt kérdés számomra, milyen nyelven induljak neki a blogírásnak. Ezt a vonzalmat elsősorban az váltja ki, hogy az én fura fülemnek magyarul minden sokkal súlyosabbnak, nehezebbnek, sokszor nyálasabbnak hangzik, mint angolul. Mivel rengeteg zenét hallgatok, a dalszövegekre ez hatványozottan érvényes. Az írásban is talán ez gátolt leginkább: ami angolul fogalmazva tetszik, mert stílusosnak érzem, az magyarul már túlzó. Na de igyekszem a fordítást kihívásnak tekinteni és nem foglalkozni ezzel az indokolatlan elégedetlenséggel. 🙂

Amint láthatjátok, ejtettem pár változtatást a blog megjelenésén. Remélem, nektek is tetszik ez az új szín és formavilág. Az átalakulás mibenlétéről szeretnék ebben a posztban részletesen írni Nektek. A legutóbbi bejegyzésemben már említettem, hogy szeretném az internetes jelenlétemet egy kicsit magasabb szinten folytatni. Mivel az új projectjeim eredményei hamarosan láthatóvá válnak, úgy döntöttem, ideje elárulnom, min is dolgozom pontosan.

Először is, hamarason megtalálhatottok YouTube-on! Nem csak egy csatornával indulok, hanem rögtön kettővel: egy sütő-főző csatornával jelentkezem, amelyet Yamakitchen-re kereszteltem. Itt heti rendszerességgel új receptötleteket osztok meg majd, s ami igazán különlegessé teszi számomra a munkát az az, hogy környezetbarát, komposztálható, lebomló termékeket használok a tálaláshoz. Mivel ez a csatorna magyar nyelven működik majd-de lesz angol felirat is, ettől nem tágítok 🙂 -az elsődleges célom az volna, hogy megismertessem veletek az olyan sütiket, édességeket, mint a mogyoróvajas keksz, a “scone” vagy akár a smoothie-tál (látjátok ezt is kár magyarosítani, mert egyszerűen nincs rá szavunk igazán). Ezen kívül készíteni fogok egészséges ebéd és vacsora-recepteket is. Semmi nehezet, inkább a sok zöldségre és azok különböző variációira koncentrálok majd, hogy  megmutassam mennyi kreativitás rejlik egy egyszerű saláta összeállításában. Mind nagyon könnyen elkészíthető recept lesz, hiszen én magam sem vagyok mesterszakács. Egyszerűen csak annyi ötetem és jól bevált receptem halmozódott fel az évek során, hogy úgy érzem ideje ezeket közre adni. Remélem, hogy ez a csatorna motiválni fog majd benneketek, hogy egészségesebben étkezzetek és kedvet kaptok majd egy stresszes nap után vagy egy esős hétvégén alkotni valamit a két kezetekkel. Mondjuk egy muffint. A muffin jó. 🙂

A második csatornámat “fatimapanka” néven találhatjátok meg YouTube-on. Először 2013-ban találkoztam a YouTube-os szépség és életmód közösséggel. El nem tudom mondani, milyen hálás vagyok a sok motivációért azoknak a lányoknak, akiknek a csatornáját rendszeresen nézni kezdtem. Gyakorlatilag tőlük tanultam meg, hogy tegyek fel normális sminket, hogy párosítsam egymáshoz a ruháimat, s ezáltal összességében sokkal kiegyensúlyozottabbá, letisztultabbá vált a stílusom, nem beszélve arról, milyen jót tett akkor az önbizalmamnak a sok-sok kedves szó, bátorítás és ötlet, amivel rajtuk keresztül találkoztam. Akkoriban el sem tudtam volna képzelni, hogy valaha egy kamera előtt ülve a kedvenc BB krémemről beszéljek, de ma pontosan ez fog történni és nagyon izgatott vagyok. Szigorúan a jó értelemben. 🙂 A YouTube önmagában egy gyönyörű dolog, mivel mindenki megválogathatja, mit szeretne nézni. Én olyan közönséget keresek, akik inspirációra vágynak, akik szeretnének jól kinézni, egészségesen élni és bejárni a világot. Azzal, hogy megosztjuk egymással az élményeinket, minden elérhetőbbnek tűnik. Sosem tapasztaltam önkorlátozó pesszimizmust YouTube-os felfedezéseim során és úgy érzem, az ilyen gondolkodástól való tartózkodás a szellemi szabadság alapja. Szeretnék segíteni azoknak, akik elveszettnek érzik magukat, akiknek az önértékelése éppen megfeneklőben van. Én is pontosan ebben a cipőben jártam mielőtt megtaláltam volna ezt a csodás közösséget. Hiszem, hogy mindig segíthetünk egymásnak. Hiszem, hogy folyamatosan tanulhatunk egymástól és ezáltal szüntelenül fejlődünk. Így tudjuk az életünket a legteljesebben élni. Amikor az egyik barátomnak felvázoltam a terveimet, elmondtam, hogy a legnagyobb visszatartó erő, ami meggátolt abban, hogy kamera elé üljek, az gyakorlatilag egy olyan indokolatlanul buta gondolat volt, hogy “nem vagyok elég különleges”, “nem tudok semmi újat mutatni”. Végre rájöttem, hogy ez nem igaz. Mind különbözőek vagyunk és az emberi nagyságunk pontosan ebben a sokszínűségben rejlik. Szóval ezen a ponton úgy érzem, alkotnom kell. Eddig nem volt jelen ez a hirtelen, határozott késztetést arra, hogy ilyen szinten foglalkozzak a dologgal, mert nem volt itt az ideje. Nekem is fejlődnöm kellett, ahhoz, hogy ideáig eljussak, s ezen keresztül is mérhetetlen sokat tapasztalhatok és tanulhatok majd, ha pedig akár egy ember is hasznosnak találja majd a közölnivalómat, már megérte. Örülök, hogy türelmes voltam és nem rontottam ajtóstul a házba. Örülök, hogy hallgattam a megérzéseimre és nem siettem bele valamibe, amire nem álltam készen. Most azonban itt vagyok és tudom, hogy itt az idő. Az elkövetkezendő két hétben mindkét csatornám elindul majd, úgyhogy maradjatok velem, nagyon kíváncsi vagyok a visszajelzéseitekre. A blogom továbbra is az egyik fő kommunikációs csatornám marad, úgyhogy ez semmiképpen sem valaminek a vége, hanem egy új kezdet. Megint.

u.i.: Egy pár nap híján pontosan egy éve indítottam el a blogomat. Szép kis évforduló lesz. 🙂

Ölellek titeket,

fatimapanka

Published by

One thought on “Egy új kezdet…Megint

  1. Micsoda jó kis beköszöntő iromány!!! 🙂 Szerintem nagyon jó kezdeményezés, engem meggyőzött, és kíváncsian várom a folytatást!!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s